Frigosan podno grijanje

Moderna podna grijanja sa toplovodnim cijevima šire jednu komfornu i ugodnu toplinu i sigurno su djelotvorniji protiv alergije od kućne prašine. Sa podnim grijanjem se uzročnicima alergije, kućnim milbama prašine i plesnjivih gljivica, uzima osnovno sredstvo za život. Prostorije koje griju pomoću podnog grijanja sa toplovodnim cijevima uzrokuju znatno manje alergije ...

Postava Rotex podnog grijanja poslovnoj zgradi

Datum objave: 28.05.2012
Na 400 četvornih metara na jednoj etaži poslovne zgrade na Drenovi Frigosan je postavio Rotex podno grijanje.
 
 
Prema namjeni kancelarijskih prostora i proračunu gubitaka, za 50 W po kvadratu izveden je industrijski pod sa adekvatnim razmakom cijevi 15 do 20 cm što će osiguravati maksimalnu snagu od 108 W uz polaznu temperaturu od 45 stupnjeva. 

 

 

Postava Rotex podnog grijanja poslovnoj zgradi

 

Predviđeni pogon podnog grijanja na dvije etaže ukupne kvadrature 800 m2 biti će uljni visokoučinski kotao, dok će se regulacijskim elementima omogućiti visoki komfor u smislu miješanja polazne temperature sa motornim pognom. Nešto višom startnom temperaturom postiže se brže zagrijavanje poda i smanjuje startna inertnost sustava sve do postizanja zadovoljavajuće povratne temperature nakon čega se smanjuje polaz, a samim time prelazi se na nisko temperaturno grijanje. 

Podno grijanje idealni je izbor grijanja kod poslovnih prostora i hala, pogotovo onih sa visokim etažama jer se željena temperatura postiže u prvih 2 m visina u kojem se ostvaruje kratanje, dok se na višim mjestima toplina postupno gubi. Na taj način se uz uštedu grijanja i rješava problem velike kubikaže koju je potrebno zagrijati.

Ukoliko imate potrebu za industrijskim podnim grijanjem slobodno nas kontaktirajte.