Frigosan podno grijanje

Moderna podna grijanja sa toplovodnim cijevima šire jednu komfornu i ugodnu toplinu i sigurno su djelotvorniji protiv alergije od kućne prašine. Sa podnim grijanjem se uzročnicima alergije, kućnim milbama prašine i plesnjivih gljivica, uzima osnovno sredstvo za život. Prostorije koje griju pomoću podnog grijanja sa toplovodnim cijevima uzrokuju znatno manje alergije ...

Mješajući modul za podno grijanje

Datum objave: 20.02.2019
Proučite uvjete prelaska na niskotemperaturno podno grijanje
 
 
Kako bi nadogradnja i adaptacije postojećih stambenih i poslovnih prostora sa centralnim grijanjem bila još jednostavnija prilikom prelaska na niskotemperaturno podno grijanje koristimo mješajući modul. Modul se sastoji od termostatskog ventila na kojem jednostavno podesimo polaznu temperaturu podnog grijanja, by-pasa, cirkulacione pumpe i sigurnosnog termostata koji spriječava da polazna temperatura prijeđe graničnu razinu.

 

 

U tom slučaju prilikom adaptacije prostora na postojeći polaz i povrat iz kotlovnice koji su do sada služili za razvod radijatora prespoji se na novi razvodni ormarić podnog grijanja od kojeg se dalje razvedu cijevi po podu. Potrebno je dovesti napajanje od 230 V na razdjelni ormarić i dvožilni kabel koji spaja ormarić i sobni termostat kojim se upravlja grijanjem prostora. Na taj način rješen je problem ograničenja temperature za podnog grijanje i nepotrebno prepravljanje kotlovnice čime štedite i vrijeme i novac.

 

Navodimo jedan primjer nedavno ugrađenog podnog grijanja u adaptaciji stana sa dogrijavanjem na kaminski uložak.

 

Mješajući modul za podno grijanje