Frigosan podno grijanje

Moderna podna grijanja sa toplovodnim cijevima šire jednu komfornu i ugodnu toplinu i sigurno su djelotvorniji protiv alergije od kućne prašine. Sa podnim grijanjem se uzročnicima alergije, kućnim milbama prašine i plesnjivih gljivica, uzima osnovno sredstvo za život. Prostorije koje griju pomoću podnog grijanja sa toplovodnim cijevima uzrokuju znatno manje alergije ...

Sobni termostati Touch-screen

Datum objave: 07.05.2012
Sobni termostati obično se sastoji od bimetalne ploče pričvršćene na jednoj strani.
 

Promjenom temperature bimetalna ploča, vezana elastičnom oprugom za kućište termostata, mijenja svoj položaj te se prebacuje na drugi električni kontakt. Na taj se način prekida, odnosno zatvara strujni krug. Većina ugrađenih bimetala u sobne termostate je jako osjetljiva i reagira na promjene od +-0,5°C. Svi sobni termostati imaju proreze kroz koje prestrujava sobni trak preko bimetalnog elementa u termostatu.

 

Jasno je da se sobni termostat ne smije postaviti u blizini nekog izvora topline (radijatora, peći, žarulje...) ili u nekakav zaklon koji bi remetio prirodnu cirkulaciju sobnog zraka preko njega.
 

Najbolje je ga postaviti na unutarnji zid, nasuprot prozoru ili vanjskim vratima, na visini od 140 do 170 cm od poda. Postoje više vrsta sobnih termostata , klasičnih, s lampicom, prekidačem, elektronski, vremenski, predprogramirani, touch-screen itd.

Sobni termostati za podno grijanje

Kada je riječ o podnom grijanju regulacija pojedinih zona se svodi na ograničavanje gornje temperature na nekoliko zona grijanja povezanih sa upravljajućim elektromagnetnim glavama. U protivnom velik broj paljenja i gašenja, i u ovisnosti o vremenu dovelo bi do izuzetno lošeg upravljanja podnim grijanjem koje je u pravilu tromi sustav zagrijavanja i da bi bili zadovoljni postignutom temperaturom potrebno je da sustav radi.

Za takvu vrstu regulacije, a u skladu sa modernim sustavima elektroinstalacija pripremili smo Vam ugradbeni touch-screen digitalni sobni termostat koji odgovara modularnim sustavima ugradbenih kutija kao što je Vimar.

Sobni termostati cijene

Katalog i cjenik